Ste cel dan na nogah? Imate zvečer težke in utrujene noge? Vam zatekajo sklepi? Za vse to imamo zdravilo. Naravno zdravilo: gel divjega kostanja.

Drevo kostanja prvotno izvira iz Balkana (sever Grčije in ozemlje nekdanje Jugoslavije). Šele v 16. stoletju se je drevo razširilo po celi Evropi in svetu. Že pred stoletji so ljudje verjeli, da kostanj zdravi celo vrsto bolezni, zato tudi vraža, da tisti, ki nosi tri kostanje v žepu, se mu ni treba bati bolezni. A prvič so kostanj resno proučili šele 1896, ko je tudi sprejet s strani uradne medicine. Sprva kot pripomoček za zdravljenje hemeroidov.

Kaj to pomeni?

Danes vemo, da je gel iz divjega kostanja zelo koristen dodatek k tradicionalnemu zdravljenju. Šele po drugi svetovni vojni so kostanjeve kreme postale popularne sprva samo v ZDA, leta 1973 pa se je zgodila prelomnica. Samo v enem letu so po celem svetu naredili kar 13 obsežnih raziskav in prišli do cele vrste pomembnih kliničnih odkritij. Od takrat je gel iz divjega kostanja zelo cenjeno zdravilo predvsem pri žilnih obolenjih.
… …

Preberite več na Vemkajjem.si …

  • Share/Bookmark
 

En odgovor na “Kostanjev gel proti hemeroidom in krčnim žilam”

  1. Stric Marč pravi:

    Escin, ki je aktivna učinkovina za žile , je netopen v oljih. Topen je v vodi in alkoholu. Zato pride v vpoštev za žilno terapijo alkoholni izvleček, čaj, obloga s kuhanega kostanjevega pireja. Namakanje v oljih ali pa praženje na svinjski masti, o čemer pišejo stare recepture, je očitno po raziskavah escina, kot glavne učinkovine, brez haska. Za mazilo nekateri dodajajo alkoholno tinkturo ali pa vodni izvleček ( poparek, čaj) namesto hidrolata ali destilirane vode v proces izdelave kreme.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !