Jod je v našem telesu odgovoren za številne procese, zlasti za delovanje ščitnice, zato nam ga ne sme nikdar primanjkovati.

Kronično pomanjkanje mineralov je poleti zelo pogosto. Bistveno bolj, kot pozimi! To povzroči glavobole, utrujenost in številne druge probleme. Ne smemo namreč pozabiti, da s povečanim potenjem hitreje izgubljamo vodo, pa tudi minerale in vitamine. Zato je poleti toliko bolj potrebna raznolika hrana z veliko sadja in zelenjave. Pa tudi na zadostno količino vode ne smemo pozabiti.

Poleti je med minerali najpomembnejši jod, ker ga z vedno bolj osiromašeno hrano ne dobimo dovolj. Zato pa so obolenja ščitnice v drastičnem porastu. Poleg vpliva na delovanja žleze ščitnice, jod deluje tudi na možgane, dojke, kožo, želodec … Jod je namreč bistvenega pomena za sintezo ščitničnih hormonov, je nujno potreben na normalno presnovo in za pravilno delovanje živčevja. Če telesu primanjkuje joda, prihaja do mišičnih krčev, suhe kože, izpadanja las, slabih nohtov, slabe koncentracije in spomina, pomanjkanja energije, razdražljivosti, poveča se utrujenost in depresije, prihaja tudi do dehidracije in motenj v čustvovanju.
… …

Preberite več na Vemkajjem.si …

  • Share/Bookmark
 

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !